Skip to content Skip to footer

Werknemers- en klantenmoraal stimuleren bij maaltijdbezorging

Gepubliceerd door: Uber for Business

Voedsel wordt vaak gebruikt om sociale banden te creëren, premie te delen en goodwill te genereren. Relaties tussen u, uw teamleden en klanten zijn geen uitzondering. Omdat mensen zichzelf fysiek distantiëren, is er een kans om uw werknemers en klanten te laten zien dat u nog steeds om hen geeft.
In dit e-boek zullen we onderzoeken hoe het verstrekken van maaltijden voor uw werknemers, klanten en anderen het moreel en hun algehele welzijn kan verbeteren. Of het nu gaat om afhalen of leveren, tijdens kantooruren of op persoonlijke tijd, het voeden van de mensen die contact maken met uw bedrijf kan een helpende hand bieden en de betrokkenheid vergroten.

Lees verder

Door dit formulier in te dienen gaat u hiermee akkoord Uber for Business contact met u opnemen marketinggerelateerde e-mails of telefonisch. U kunt zich op elk moment afmelden. Uber for Business websites en communicatie is onderworpen aan hun privacyverklaring.

Door deze bron aan te vragen gaat u akkoord met onze gebruiksvoorwaarden. Alle gegevens zijn beschermd door onzePrivacyverklaring. Als u nog vragen heeft, kunt u mailen dataprotection@techpublishhub.com

digital route logo
Lang: ENG
Type: eBook Lengte: 8 pagina's

Meer bronnen van Uber for Business