Skip to content Skip to footer

Top vijf strategieën voor beter digitaal onboarding

Gepubliceerd door: Webonboarding

Onboarding van medewerkers is een cruciale fase van het wervingsproces. Het zou moeten beginnen op het moment dat een rol tot de eerste dag in een rol is aangeboden. Dit is wanneer eerste indrukken worden gevormd die zullen helpen de toekomstige relatie tussen een werkgever en werknemer te vormen. En toch is dit een van de weinige bedrijfsadministratie die nog steeds wordt afgehandeld via handmatige en papieren processen.
Deze traditionele benadering van onboarding betekent dat HR -teams al het essentiële papierwerk moeten posten en communicatie moeten verwerken met een mix van e -mails, brieven en telefoontjes. Het is een verouderde aanpak die weken kan duren om te voltooien - het leveren van een frustrerende en nauwgezette boarding -ervaring voor nieuwe starters.
Deze gids onderzoekt hoe een digitale onboarding -aanpak het beste kan worden gebruikt om de voordelen te maximaliseren

Lees verder

Door dit formulier in te dienen gaat u hiermee akkoord Webonboarding contact met u opnemen marketinggerelateerde e-mails of telefonisch. U kunt zich op elk moment afmelden. Webonboarding websites en communicatie is onderworpen aan hun privacyverklaring.

Door deze bron aan te vragen gaat u akkoord met onze gebruiksvoorwaarden. Alle gegevens zijn beschermd door onzePrivacyverklaring. Als u nog vragen heeft, kunt u mailen dataprotection@techpublishhub.com

digital route logo
Lang: ENG
Type: Whitepaper Lengte: 11 pagina's

Meer bronnen van Webonboarding