Skip to content Skip to footer

Postkantoor casestudy om afwezigheid te beheren, de bedrijfsprestaties te verbeteren

Gepubliceerd door: AdviserPlus

Het postkantoor is een lange weg afgelegd sinds het allemaal bijna 400 jaar geleden begon - het bouwen van een netwerk van 11.500 vestigingen in het hele land om het grootste retailnetwerk in het VK te worden. En dat betekent veel mensen-enthousiaste, ambitieuze en klantgerichte mensen.
Uit het postkantoor MyHR -hulpdienst (een adviesregel voor werknemersrelaties van uitbestede personeelsbestand van AdviserPlus), bracht dat in slechts drie jaar ziekteverzuim was bijna verdubbeld. Van alle dagen verloren 25% was te wijten aan geestelijke gezondheidsaandoeningen - het nationale gemiddelde was 12% - maar het aantal gevallen dat werd geopend door MyHR -hulp was erg laag.
Download nu voor meer informatie!

Lees verder

Door dit formulier in te dienen gaat u hiermee akkoord AdviserPlus contact met u opnemen marketinggerelateerde e-mails of telefonisch. U kunt zich op elk moment afmelden. AdviserPlus websites en communicatie is onderworpen aan hun privacyverklaring.

Door deze bron aan te vragen gaat u akkoord met onze gebruiksvoorwaarden. Alle gegevens zijn beschermd door onzePrivacyverklaring. Als u nog vragen heeft, kunt u mailen dataprotection@techpublishhub.com

digital route logo
Lang: ENG
Type: Case Study Lengte: 2 pagina's

Meer bronnen van AdviserPlus